dissabte, 6 d’octubre del 2018

PORTEN LES DEMANDES DE LA CIUTADANIA - USUARIES DE LA SANITAT PUBLICA





PREGUNTES I RESPOSTAS EN LA REUNIÓ DEL CONSELL  DE SALUT DEL HOSPITAL DE MOLLET A LA PLATAFORMA PER LA SANITAT PUBLICA DEL BAIX  VALLES  (MOLLET)

1.       Dimarts  pasat van  preguntar a la Direcció de l’Hospital perquè es deriven pacients a l’Hospital Clínic per a ser intervinguts de pròstata per Làser si fins ara es feia aquí
La tècnica del Làser es molt complexa i requereix d’un bon professional, el qual escasseja.  Com el professional que feia aquesta tasca a l’Hospital de Mollet ha marxat al Clínic, s’ha decidit fer la derivació cap a aquest hospital.
2.     Hem rebut informació d’una família on la seva filla ha tornat d’un país de la UE en el que estava treballant, ha anat cap a urgències de l’Hospital de Mollet i li han volgut cobrar l’assistència. Demanem explicacions al respecte.

Des de l’Hospital no es cobra a cap persona que tingui la targeta sanitària de la UE, només en cas que hi hagi alguna irregularitat, com per exemple que la targeta estigui caducada, es quan el sistema ho detecta.

3.     Més queixes que hem rebut sobre l’Hospital: Proves que es programen a un any vista, al·lèrgia als antibiòtics, reprogramacions intolerables a urologia i oftalmologia, més de 5 hores d’espera al servei d’urgències, manca d’especialistes a urgències, més de 2 anys pe la neteja d’una lentilla, manca de substitucions a urologia...

Es fa tot l’humanament possible. Respecte a l’oftalmologia, s’han contractat 4 professionals, que es el mateix nombre que hi ha a Vic amb el mateix nombre d’habitants als quals es dona servei.

4.     Hem rebut més de 30 queixes sobre l’Hospital de Mollet relatives a llista d’espera abusives, reprogramacions, unitat del somni deficient, control del Sintron, tardança en les proves i diagnòstic amb baixa laboral.

Es tracta de problemes puntuals degut a la suplència per vacances de la professional, però prenem nota per a que no torni a succeir.

5.     El tema del professional maxil·lofacial es una vergonya absoluta: treballa 4 dies i mig per al sector privat i només la tarda de divendres per a la pública.

Exigeixen 1.000 Euros per a treballar una tarda a la setmana, doncs es el que cobren a la privada. No trobem més professionals del sector. 
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif