diumenge, 29 de setembre del 2019

LA PLATAFORMA DE LA SANITAT PRESENTA 2 MOCIONS AL PROPER PLE MUNICIPAL.





COMUNICAT DE PREMSA
LA PLATAFORMA DE LA SANITAT PRESENTA 2 MOCIONS AL PROPER PLE MUNICIPAL.
Es tracta d’una moció per la remodelació de l’estació de Mollet Sant Fost i d’una altra contra el projecte de Llei de contractes de serveis a les persones.
La Plataforma es reunirà aquest dimecres 18 de febrer amb els grups municipals de Mollet per tal d’explicar-les i consensuar la seva aprovació.

La Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès presentarà al proper Ple Municipal de 30 de setembre dues mocions sobre les que ha estat treballant darrerament: per l’inici immediat de les obres de remodelació de l’estació de tren de Mollet Sant Fost, per tal que aquesta sigui plenament accessible, i en contra del projecte de Llei de contractes de serveis a les persones (popularment coneguda com a “Llei Aragonès”).
En relació a la primera moció, la Plataforma vol recordar que Renfe es va comprometre fa tres anys i mig a fer les pertinents obres de remodelació de l’estació de Mollet Sant Fost, havent-les adjudicat a una empresa que posteriorment hi va renunciar i havent quedat des de llavors totalment paralitzades sense que a dia d’avui hagi cap indici de que s’hagin de reprendre a curt termini. Les obres d’accessibilitat d’aquesta estació són una necessitat immediata que no pot esperar més temps i que segueix generant multitud de problemes i maldecaps a les persones amb mobilitat reduïda, així com a qualsevol persona usuària de l’estació que hagi de carregar amb pesades maletes o amb cotxets de nadó.
Respecte a la “Llei Aragonès”, aquesta planteja, entre d’altres coses, ampliar la cartera de serveis a privatitzar, especialment en l’àmbit de la sanitat, educació i serveis públics; motiu pel qual des de la Plataforma ens hi oposem frontalment. En aquest sentit, la nostra intenció es obrir un debat amb agents, moviments socials i grups parlamentaris que permeti arribar a una llei que estableixi la gestió directa dels serveis públics amb garanties socials. Així mateix, ens hem unit a la recentment creada “Plataforma contra de la Llei Aragonès” juntament amb altres associacions i entitats socials.
Per tal de facilitar l’aprovació d’aquestes mocions, la Plataforma es reunirà aquest dimecres 18 de setembre amb els grups municipals de l’Ajuntament de Mollet, on les exposarà amb l’objectiu de poder consensuar-la i buscar el màxim de suports possibles, en la línea que sempre ha caracteritzat la nostra forma de fer.
Per això mateix, la Plataforma voldria posar de manifest que els moviments socials fan un gran esforç per defensar els serveis públics i lluitar contra les privatitzacions. En aquest sentit, ens sembla una falta de respecte que alguns partits polítics de Mollet s’apropiïn unilateralment d’aquest treball. Per això, demanem als partits que respectin la nostra feina i no en facin un ús partidista. Col·laboració sí, partidisme no.

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès
Mollet del Vallès, 17 de setembre de 2019