divendres, 6 de maig del 2016

REUNIÓ DE LA PLATAFORMA I MEMBRES DE CATSALUT DE LA REGIÓ SANITARIA DE BARCELONA, MARESME I VALLES ORIENTAL A SANT CUGAT.


REUNIÓ  DE LA PLATAFORMA I MEMBRES DE CATSALUT DE LA  REGIÓ SANITARIA DE BARCELONA, MARESME I VALLES ORIENTAL A SANT CUGAT.
La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès és va reunir el dimecres dia 4 de maig amb la dirección de la zona d'Catsalut, Atenció primària i Fundació Sanitària de Mollet per tal de fer-li arribar les nostres reivindicacions que com plataforma recollim de la ciutadania, de fent especial atenció a aquelles Qüestions entenem que són millorables o Fins i tot s'haurien de canviar.
En una reunió que va durar mes de tres hores, la PDSPBV va poder exposar entre Altres temes: els Llistes d'espera d'd'algunes especialitats a l'hospital de Mollet, de la rehabilitació, Oftamologia, traumatologia i urgències hospitalàries etc.
Catsalut va explicar que per que fa a les Llistes d'espera d'rehabilitació és una questió estructural, ha que Existeix un contracte, que se'n han fet mes Operacions i per Tant la rehabilitació que és realitza és hospitalària, i AIXÒ fa que segurament faci corre els Llistes d'Altres Rehabilitacions, que són conscients que existeixen Llistes d'espera de 6 i 8 mesos, i que estan revisant com podin modificar aquesta  situaciò, que el contracte existent és de 3000 visites, i que la demanda n'és de 4.000, Tot i que es n'estan de fent 3500.
Pel que fa a les Llistes d'espera d'd'algunes especialitats com trauma, Operacions d'esquena, implica un pla de xoc per tal de poder-ne Fer front, aquets és un pla que des de la conselleria és vol Fer PERÒ hi ha d'haver Pressupost per poder-ho fer, i aixó  implica per tot Catalunya 93m d'Euros.
També es va posar de manifest les diferències de model que defensa la plataforma i alguns responsables de la conselleria membres de cdc, que des del nostre punt de vista van en contra de les manifestacions i algunes mesures que està prenent el conseller Toni Comín com desprivatizar alguns hospitals i el SEM.
Pel que fa a l'atenció primària es va posar de manifest la importància de potenciar i dotar de més mitjans perquè es doni una atenció millor de major qualitat. Es va acordar que es busqués mecanismes de participació en l'atenció primària com podria ser un consell de participació del Baix valls aculli tots els ambulatoris de la zona on la nostra plataforma i altres agents socials i polítics puguin participar.
En un altre ordre de coses es va posar de manifest que tot i no compartir model i situació actual dels serveis sanitaris, sí que ens comprometem a continuar col·laborant entre els usuaris i els gestors i catsalut per millorar l'atenció als usuaris de la sanitat pública .
No hi va haver acord en que l'hospital de Mollet disposi d'un Fibroscan, tampoc hi va haver acord en el fet que es faci una auditoria de la Fundació sanitària de Mollet per verificar com es gasta els diners públics, tampoc en la nostra demanda que no hi hagi dues llistes de espera una de pública i una altra privada (mútues) que des del nostre punt de vista discrimina la pública.
Que  estudiés la possibilitat d'ampliar les urgències als ambulatoris però catsalut no ho veu clar,
Es canviés la denominació a l'hospital de Mollet director de  clients per director d´ atenció ciutadana i que el protocol a embarassades, s'eliminés la denominació de Raça per ètnia o lloc d'origen així com l'eliminació de preguntar la classe social de la pacient aquest acord també el considerem positiu.
Considerem que aquesta reunió realitzada amb alts càrrecs de catsalut i una bona representació de la plataforma,  membres de Mollet. Santa Perpètua i Sant fost, Lluïsa González, José maria Barriendos, Jordi bayo, Torcuato Matilla i Antonio López, la considerem necessària i que hem de seguir dialogant per millorar l'atenció sanitària a la nostra zona a pesar de les diferencies.
Per últim per part de la responsable d'atenció ciutadana es va comprometre a passar-nos tota la informació que se'ls ha sol·licitat, com és les llistes d'espera, serveis contractats etc 


...