dilluns, 31 d’octubre del 2011

La plataforma mostra el seu rebuig a les retallades al CAP de Can Pantiquet





La plataforma en defensa de la salut publica del baix valles mostra el seu rebuig a les retallades que està patint el CAP de Can Pantiquet.

La plataforma vol denunciar el massiu retall de serveis que està patint aquest ambulatori.

La manca de substitucions del personal, l’eliminació del servei d’ecografies i l’augment de la llista d’espera en el servei de radiologia són els exemples més significatius.


Dins de la campanya de defensa de la sanitat pública i en contra de les retallades que està duent a terme  la plataforma  vol denunciar públicament, , les desmesurades retallades que està patint en aquest cas el CAP de Can Pantiquet.

La plataforma  vol mostrar el seu rebuig a l’eliminació de part del serveis que venia oferint aquest ambulatori, empobrint la qualitat de la sanitat pública local i empenyent a la població a acudir a centres privats. Aquest es el cas del servei d’ecografies, el qual ha estat totalment suprimit. En el cas de la radiologia, s’ha eliminat el servei per les tardes, el que suposa l’augment en un mes de la llista d’espera per a fer-se una radiografia. A tot això cal sumar que en aquest CAP no hi han substitucions en cas de baixa d’un professional, a no ser que aquesta sigui de llarga duració. En aquest últim cas però, la substitució es fa amb un contracte de 24 hores setmanals de dilluns a divendres, quan la jornada del metge titular substituït es de 35 hores setmanals. D’igual manera, quan un metge titular s’acull a la reducció de jornada, les hores que aquest deixa de treballar tampoc són substituïdes.

Les restriccions no acaben aquí. La plataforma vol també denunciar que ja no n’hi ha metge d’urgències durant aquesta tardor i hivern, obligant a la resta de professionals a un sobreesforç extraordinari, tot això amb el retall del 5% del seu salari que han patit. Esquerra Unida lamenta tant la precarització tant de les condicions laborals d’aquests professionals, que tot i així continuen realitzant una tasca encomiable, com del servei que reben els ciutadans. En aquest sentit, insta al govern de la Generalitat a abandonar la seva política de retallades en un dret bàsic, com es el de la salut


Mollet del Vallès, a 31d’octubre de 2011.

PLATAFORMA EN DEFENSA  DE LA SALUT  PUBLICA DEL BAIX V