diumenge, 10 d’abril del 2011

Vic, dempeus, diu prou a les retallades de Salut!



Més de 800 persones clamen a Vic en contra de les retallades de Salut

El pla de retallades de l'hospital osonenc preveu 1.000 altes hospitalàries menys l'any i deixar de fer 450 operacions

Galeria de fotos (Adrià Costa)
Més de 800 persones clamen a Vic en contra de les retallades de Salut Foto: Adrià Costa   Unes 800 persones varen participar ahir a la tarda en una manifestació organitzada  pel comitè d'empresa de l'Hospital de Vic en contra de les retallades impulsades pel Govern. Els professionals sanitaris han cridat, acompanyats per centenars de ciutadans, clams en contra les retallades perquè asseguren que abaixaran la qualitat del servei. "La salut no es retalla" o "Sanitat pública de qualitat" han estat els lemes més corejats. A la manifestació s'hi ha afegit també el secretari general de la CCOO, Joan Carles Gallego, representants de la UGT i també membres de tots els partits, excepte CiU. El pla de retallades a Vic preveu 1.000 altes hospitalàries menys l'any i deixar de fer 450 operacions.
El comitè d'empresa del Consorci Hospitalari de Vic ha aconseguit sumar les complicitats del sindicats, els partits polítics (excepte CiU) i també centenars d'usuaris de la sanitat pública que aquesta tarda s'han manifestat pel centre de Vic. La manifestació ha sortir de la plaça de l'estació passades les sis de la tarda i ha arribat fins a la plaça de l'Ajuntament on s'ha llegit un manifest.
Al capdavant de la protesta -aguantant una pancarta on es podia llegir "Comitè d'empresa. No" amb unes tisores dibuixades- s'hi han situat les membres del comitè d'empresa. Entre els manifestants s'han deixat veure el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, el secretari de coordinació sectorial de la UGT, Camil Ros, i també representants locals d'ERC, ICV, CUP, Plataforma i el PSC. Els diputats de SI Alfons López Tena i la d'ICV, Laia Ortiz també s'han sumat a la protesta.
Durant la manifestació s'han cridat lemes en contra de les retallades com "La salut no es retalla" o "Sanitat pública de qualitat" i, un cop s'ha arribat a la plaça de l'ajuntament, la presidenta del comitè d'empresa, Mariana Arimany, ha estat l'encarregada de llegir el manifest. En aquest moment, Arimany ha criticat les retallades perquè asseguren que afectaran la qualitat assistencial i ha afirmat que són sinònim de menys atenció, menys places hospitalàries i acomiadaments i empitjorament de les condicions laborals. "Governants i governantes, què esteu fent? La salut no es retalla!", ha cridat Arimany per cloure el manifest.
dempeus-osona.jpg
Per primera vegada s'ha distribuit un full de Dempeus per la Salut Pública d'Osona on es crida a la gent a  organitzar-se per la defensa de la Salut Pública, i en contra de les privatitzacions!
Segons ha explicat la presidenta del comitè d'empresa, el pla de retallades que la gerència de l'Hospital de Vic ha entregat al Departament de Salut preveu, entre d'altres, 1.000 altes hospitalàries menys a l'any, deixar de fer 450 operacions per any i no renovar contractes ni substituir baixes per maternitat o jubilació, per exemple. Això ha fet, segons ha denunciat Arimany, que el passat mes març no es renovessin el contracte a 24 treballadors i aquest mes d'abril la situació es podria repetir en 12 casos més. Arimany ha explicat que la retallada del pressupost és del 10% i que desconeixen si el Departament de Salut ha comunicat a la gerència si el pla és suficient o calen més retallades.
Aquesta mateixa setmana el ple de l'Ajuntament de Vic ha aprovat per unanimitat una moció en defensa del servei assistencial sanitari.
M