dimarts, 31 de maig del 2011

LES RETALLADES EN EL PRESSUPOST DE SALUT ENS AFECTEN !






El departament de Salut va presentar fa pocs dies l’avantprojecte de pressupost de l’Institut Català de la Salut amb una reducció de 275 milions d’euros , el 9% menys respecte a l’any 2010.
Amb aquest pressupost  Salut aplicarà als centres que gestiona l’ICS un pla de retallades que van des del tancament de plantes, urgències i quiròfans -que alguns hospitals ja están fent-  fins a la reducció de proves diagnòstiques , proves de radiología, laboratori i medicina nuclear, unificació de serveis d’atenció primària, tancament de centres, sobrecàrrega pels professionals i risc d’errors.
Aquesta  tisorada  la va justificar el conseller Boi Ruíz a una conferència  a Esade, titllant a l’organisme públic ICS de tenir “els vicis” d’una gran empresa .
 Els pressupostos  de la Generalitat estan a punt d’entrar al Parlament, i es pot aprovar la pràctica eliminació de l’impost de successions  i les  deduccions per la contractació de cobertura mèdica en mútues privades.

Perquè ens oposem fermament a l’injusta política CIU de retallar els nostres serveis universals i els nostres drets de ciutadania

Perquè defensem el sistema de salut públic universal i equitatiu amb un finançament adequat

Cridem a la participació en la concentració i cassolada convocada per diverses plataformes ciutadanes pel  proper dia  1 de juny  davant el Parlament a les 11.30 h.