diumenge, 29 de setembre del 2019

Els ascenssors de la estacio de santa rosa ja funcionam …



El passat hivern van concloure les obres per habilitar un pas subterrani a l'estació de Mollet Santa Rosa. El que havia de ser una millora en la seguretat de l’estació 

Un cop inaugurat el pas inferior, es va procedir automàticament a eliminar el pas de peatons entre andanes però es va fer sense posar en funcionament els dos ascensors que s’han construït a banda i banda del passadís subterrani, el que suposa que les persones amb mobilitat reduïda es trobaban amb una barrera arquitectònica gairebé insalvable.

El que en un principi semblava que era qüestió d’unes poques setmanes (el portaveu de Renfe, Antonio Carmona, va plantejar inicialment el mes d’abril com a data per la posada en marxa dels ascensors), se convertia en un suplici que ha durat gairebé mig any.

no tan sols per a les persones amb mobilitat reduïda, si no també per qualsevol persona usuària de l’estació que hagi de carregar amb pesades maletes o amb cotxets de nadó

Aquesta situació es va  s’agreujar encara més si tenim en compte que la via principal de Mollet-Santa Rosa es troba a l’andana oposada als accessos de l’estació, el que implica que cal utilitzar el pas inferior en la immensa majoria de casos
Considerem que aquesta situació era totalment inacceptable i que només s’explica des de la deixadesa i la desídia de l’administració competent i del conglomerat Renfe/Adif.

En una època en la que per causes mediambientals es fa més necessari que mai potenciar el transport públic, 

El passat dia 6  septiembre es va posat en marcha aquest ascensor despres de una intensa campaña de denuncia per par de la nostra plataforma.

Per tan ens em de felicitat tots plegans perque aquet greu problema esta resol agraint al grup municipal de Mollet en comú per fer de intermediari per que arri aquesta moció al  ple municipal y la que ciutadania es fasi reso de aquesta lluita i que s,ha conseguit resoldre i  que afectava especialment a les persones amb mobilitat reduïda.
Estem molt d`acord amb la moción i la seva adaptació  a pesar de estar  resol el problema es ben cert que aquet tema no se ha gestionat correctament..
Acord. Mostrar rebuig al retard en la posada en marxa dels ascensors de l’estació de Mollet Santa Rosa, tot expressant el desig que no es torni a produir una situació com aquesta, i en aquest sentit posar mesures o sistemes que agilitzin i facin un millor seguiment d’aquest tipus d’obres, per part de l’ajuntament.

La lluita dels moviments socials fan posible millorar la vida de la gent.