dimarts, 19 d’abril del 2011

La Plataforma per la Sanitat diu NO a les retallades pressupostàries en la Sanitat Pública.


COMUNICAT DE PREMSA

El nou govern de la Generalitat ja ha anunciat la retallada que ha de fer el nou Hospital de Mollet, que gira al voltant del 10%, al que a més a més cal afegir el creixement d’un 40% de nous usuaris amb la incorporació de Santa Perpètua i Palau-Solità i Plegamans, sense que s’hagi augmentat el pressupost en proporció a aquest increment poblacional, el que suposa que les retallades siguin encara molt superiors.
A la reunió que va mantenir la Plataforma el passat 5 d’abril amb la direcció de l’Hospital de Mollet, el propi Gerent va confirmar que la retallada serà al voltant del 10% i el 15%, el que produirà la reducció de l’activitat a l’Hospital, amb tot el que això suposa: augment de les llistes d’espera, acomiadament del personal eventual i la no obertura dels nous llits previstos.
Davant aquesta situació, la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès vol manifestar el següent:
1º Manifestar-se radicalment en contra de qualsevol tipus de retallada que empitjori l’assistència sanitària dels usuaris.
2º No acceptar que la sortida de la crisi es faci a costa dels serveis públics, en especial de la sanitat pública.
3º Oposar-se a la liquidació del sistema nacional de salut i a les privatitzacions.
4º Denunciar el fet que el Conseller Boi Ruiz sostingui que els problemes de la sanitat pública es solucionen afiliant-se a mútues privades, car la salut pública ha d’estar garantida totalment pels poders públics amb la gestió dels nostres diners a través dels pressupostos.
5º Rebutjar el sistema de Copagament per injust i enganyós, doncs en realitat no es tractaria de un copagament, sinó de un “repagament”,  a l’haver-se pagat amb anterioritat amb les nostres nòmines i impostos.
6º Oposar-se a la culpabilització dels treballadors de la sanitat que pateixen injustament aquestes retallades amb més càrrega de treball i menys salari.
Per tots aquests motius, la Plataforma convocarà a sindicats de sanitat, associacions d’usuaris, AAVV, partits polítics i a altres col·lectius amb l’objectiu d’avaluar la greu situació que ja estan provocant aquestes retallades i convocar mobilitzacions unitàries per tal de que es retirin aquestes mesures antisocials  del govern de la Generalitat comandat per CIU.
Així mateix, la Plataforma s’adhereix a la convocatòria de Mobilització General del proper dia 14 de maig en contra de les retallades socials, convocada pels sindicats i entitats socials més significatives de Catalunya, entre les que es troba DEMPEUS per la Salut Publica, el nostre referent.
Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès
Dimarts, 19 d’abril de 2011.