dissabte, 16 d’abril del 2011

Recull de premsa ( Contrapunt) diari de Mollet

La retallada sanitària atura l’obertura de 20 nous llits hospitalaris

El centre no podrà contractar els 70 treballadors previstos tot i l’increment de 40.000 usuaris

 
L’Hospital de Mollet no podrà obrir els 20 llits hospitalaris que tenia previst posar en funcionament aquest any. Aquesta és una de les conseqüències de la retallada sanitària imposada pel Departament de Salut de la Generalitat, que implicarà l’adopció de mesures per part de la direcció del centre per reduir un 10% el pressupost de l’equipament.

Tot i no tancar quiròfans, la direcció preveu un increment de les llistes d’espera en intervencions no greus com la de galindons o quist sacre per la reducció de la compra addicional de processos quirúrgics. També és previsible l’allargament de l’espera per a proves de control.
L’augment de les llistes d’espera també serà una conseqüència directa de l’increment d’usuaris de l’Hospital, que tot i les mesures per reduir despesa, preveu incrementar l’activitat assistencial en un 20%. De fet, des del mes de gener l’Hospital de Mollet està rebent pacients de les poblacions de Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans que abans tenien com a hopital de referència l’Hospital Taulí de Sabadell. Des d’aquest mes d’abril, però, el nou centre molletà ja rep tots els pacients derivats d’aquestes dues poblacions, una mesura que suposa un increment d’uns 40.000 pacients.
“El creixement en usuaris implicava una aportació econòmica addicional al pressupost que s’ha retallat en un 40%”, explica el director de l’Hospital, Jaume Duran.

MÉS POBLACIÓ, MENYS PLANTILLA

Així el centre no podrà incorporar els 70 professionals (de diverses categories) que tenia previst contractar durant el 2011 per donar resposta a aquest augment de pacients. “Aquests 70 treballadors serien els necessaris per poder donar un servei òptim”, afirma Duran. Ben al contrari, la direcció, tot i que no ha parlat d’acomiadaments admet que hi haurà un “reajustament de la plantilla” que implicarà la no renovació d’una desena de contractes.
Per fer front a aquest creixement d’usuaris la direcció es veurà obligada a prendre mesures com un major índex d’aprofitament dels quiròfans o la reducció d’ingressos per intervencions ambulatòries que fins ara comportaven una estada curta a l’Hospital.

SITUACIÓ "ATÍPICA"

Duran assegura que la situació de l’Hospital de Mollet davant la retallada és atípica, ja que no comportarà el tancament de serveis sinó que el que implicarà serà la paralització de la posada en marxa de nous. “No anem enrera però la reducció de pressupost no ens permetrà avançar”, admet Duran, que ha mostrat la seva preocupació per les mesures del Departament, tot i que asseguta que “s’haurà de fer l’esforç i el farem”.

publicitat
lectures


comentaris
item
Anna fletxa Martorelles
16 d'abril de 2011, 14.30 h
No volíem polítiques de dretes? Doncs aquí les teniu!! D'això es tracta!! Amb l'excusa del dèficit es retalla en educació i sanitat. No és el que volíem? I res, a les properes eleccions tornem a votar a CiU i ja està, que ells ho fan tot pel nostre bé! Si no ens podem operar, mala sort. Hem de pensar que ho fem per un bé de Catalunya. Que total, el nostre estimat presi, si té algun mal, ja li pagarem una privada!!

Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Comentari inadequat   abus