dimecres, 11 de setembre del 2013

Les prioritats de la plataforma continua sent la lluita contra les retallades que està patint la sanitat pública a la nostra zona ia nivell general ,



 El passat dia 4 de Setembre la plataforma en defensa de la sanitat pública va realitzar una primera reunió després de vacances del seu grup coordinador i marcar un seguit d'activitats i accions per al proper curs .

 Les prioritats de la plataforma continua sent la lluita contra les retallades que està patint la sanitat pública a la nostra zona ia nivell general , i que està comportant un deteriorament en l'assistència per als usuaris i en les condicions de treball del personal sanitari .

La plataforma segueix amb la campanya de recollida de signatures encara que ja tenim milers , volem arribar a més persones abans de lliurar-les a la Conselleria de Salut contra les retallades , i que pròximament farem .

 la petició de reunions amb els responsables de CAT SALUT pendents ja que ajornament en el mes de juliol i ara és urgent que se'ns d'explicacions sobre la reducció pressupostària i com aquesta és afectant les llistes d'espera , precarietat laboral i la manca de canvis profunds en alguns aspectes , que la plataforma platea , com fer front a la massificació de les urgències a l'hospital de Mollet , la transparència en les llistes d'espera per a especialistes i intervencions quirúrgiques , així com la possibilitat que es recuperin especialistes i urgències 24 h als ambulatoris , per diferenciar l'atenció primària i l'hospitalària i descongestionar l'hospital per a aquelles malalties que en principi són ambulatòries i si escau es puguin derivar a l'hospital si fos necessari .

 Quant a l'hospital La plataforma està molt preocupada per la privatització d'alguns serveis com , oftalmologia , traumatologia , i la possible comercialització de butaques de pagament en las habitaciones para els  familiars dels malalts i adverteix que s'oposarà a aquestes mesures .

 El grup coordinador està estudiant les diferents denúncies que li han fet arribar persones que han detectat situacions de discriminació cap a usuaris de la sanitat pública amb el consegüent privilegi dels clients de les mútues privades, en relació a proves mèdiques . Intervencions quirúrgiques , i altres

 Des de la plataforma valoramos molt positiva la incorporació de nous col · lectius com la nova associació de Jubilats de Mollet i altres persones a títol individual , i professionals de la sanitat pública .

 Finalment la plataforma participés en l'acte institucional de l'11 de Setembre al monument de Rafael Casanova de Mollet del Vallès amb pancarta pròpia contra les retallades de la Generalitat a la sanitat pública .

SANITAT PUBLICA 100 X 100

Area de  Comunicació:

 Plataforma en defensa de la Sanitat pública del Baix Vallès