diumenge, 4 de febrer del 2018

Canvi d´horari als centres de atenció primaria del Baix Valles(Mollet)

ENFORTIM 
 L´ATENCIÓ PRIMARIA.
El passat dijous 1 de febrer, responsables de diversos ambulatoris del Baix Vallès van confirmar un canvi d’horari en les hores d’atenció als pacients, el qual provocarà que tots aquests centres mèdics tanquin una hora abans de l’habitual, a les 20 hores. Des d’aquests centres s’argumenta la decisió de reduir les  visites degut a la voluntat per part del personal sanitaris  i ICS  per  conciliar  la vida professional amb la familiar.
Davant aquesta informació, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès vol mostrar la seva incomoditat amb aquesta mesura, que no deixa de ser perjudicial per a la societat baixvallesana, en tant que afectarà a la qualitat del servei públic ofert en els centres mèdics on es produeixi el canvi d’hores.
Des de la Plataforma, tot i així, volem aclarir l’absolut respecte a la conciliació laboral i familiar dels professionals de la sanitat pública, així com a la negociació sindical que s’ha dut a terme per complir les voluntats d’aquests. És més, recolzem plenament els seus drets com a treballadors per un bé públic com és la sanitat. Uns drets que, com la qualitat del servei sanitari públic, han patit una davallada importantíssima amb les polítiques de retallades de Convergència i Unió, sumades a les del Partit Popular.
Seguim creient en la necessitat de tenir en cada poble de l’àrea del Baix Vallès un equip mèdic disponible de 20 a 24 hores en tots els ambulatoris, per tal de garantir un servei d´urgencies en el qual la ciutadania pugui confiar plenament, sigui l’hora i el moment que sigui. Es necessiten més pediatres als CAP, ja que la seva carrega de feina cada cop és major. A més, no esta assegurada la substitució en cas de baixa. Venim reivindicant des de fa anys la necessitat de disposar de substituts des del primer dia de baixa laboral.
Per tal de lliurar als hospitals d’una carrega important de pacients, és necessari que existeixin centres dedicats exclusivament a problemes menys greus, l’anomenada atenció primària, però creiem que aquests centres pateixen una falta de finançament estructural, i tampoc s’inverteix en la construcció de nous. Sense dubtes, fan falta més centres d’urgència i d’atenció primària durant les 24 hores del dia CUAPs , ja que actualment hi ha poblacions que comparteixen aquest tipus de servei amb d’altres, i sovint es troben amb problemes d’acumulació de pacients.
Hem presentats mocions  als Ajuntaments de la zona per impulsar una reforma a l´a tenció primaria fa mesos per que  la Generalitat a nivell global impulse una reforma per potenciar l’atenció primària, dotant-la de més recursos i convertint-la un  dels pilars basics del servei sanitari públic del país.
Per ultim demanarem una reunió a la Nova responsable de atenció primaria del Valles Oriental per demanar explicacions i exposarle les nostres propostes i reivindicacions.
Mollet del Valles 4 de Febrer 2018