dilluns, 12 de novembre del 2012

La plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès dóna suport a la Vaga General del proper dia 14 de Novembre convocada pels sindicats i entitats socials.


14N recuperem la nostra sanitat, la nostra SALUT, el nostre futur

La plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès dóna suport a la Vaga General del proper dia 14 de Novembre convocada pels sindicats i entitats socials.


Els determinants socials de la salut s'enfonsen. Malgrat el Neollenguatge dels ministres de Rajoy que pretén amagar la dura realitat, l'atur a Espanya segueix castigant homes i dones que busquen un lloc de treball. La taxa d'atur del 25,7% a l'octubre arriba a ser del doble en els menors de 25 anys, robant el futur a la nostra joventut. Cada dia es produeixen a Espanya més de 500 desnonaments d'habitatges i locals segons les dades del Consell General del Poder Judicial. Disminueix la cobertura de les prestacions per desocupació, (dels més de 5,6 milions de persones en atur només 1.300.000 cobraven fa uns mesos prestació contributiva mentre que 1,6 milions més reben algun tipus de subsidi i altres 211.461 estan perdent el que rebien  afecta una de cada quatre persones residents a Espanya.
Estàvem avisats que les crisis generen un increment de la violència de gènere, provoquen malalties mentals i un increment en el nombre de suïcidis, les persones pagarien amb la seva salut l'estrip d'aquesta desigual estafa. En bona lògica, el sistema sanitari i d'atenció social havia d'estar especialment preparat per pal · liar els pitjors efectes de la crisi i tractar la psico-somatització de les tensions. No obstant això, el govern d'Espanya, en versió autista davant tant esquinçament social, assesta un sever cop a la sanitat amb el Reial DL 16/2012. En comptes de reforçar el sistema públic de salut, continuen les privatitzacions d'hospitals, s'acaba amb l'atenció d'urgències en horari nocturn de comarques senceres (com si els infarts només es produïssin en horari laboral) i s'eliminen serveis i especialitats. A les queixes per les retallades dels oncòlegs i serveis de ginecologia se sumen els serveis desbordats (i exhaurits) de salut mental. No només s'ha de emmalaltir a hores convingudes. Cal fer-ho, a més, de malalties molt comuns i poc costoses. I en les comunitats de Catalunya i Madrid, se suma a l'obligació de pagar de pensionistes i l'increment de l'IVA, la implantació de la taxa de l'euro per medicament que suposa posar en qüestió el personal mèdic, convertir les farmàcies en recaptadores d'impostos, i seguir esprement les butxaques de les persones malaltes, obligant-les a prendre la dura decisió entre poder menjar o medicar.
El servei de sanitat ha, en situacions límit com les que viu una part cada vegada més nombrosa de la nostra societat, poder prevenir, atendre i tractar de curar les persones malaltes i comptar amb professionals i recursos suficients per poder fer front amb dignitat a les circumstàncies tan dures que estem vivint
La salut no és "pública", va declarar Boi Ruiz, el conseller de salut de Catalunya, i per tant poc té a veure el que es legisla. I el va declarar amb tot desimboltura quan, per primera vegada en molts anys, ha disminuït l'esperança de vida a Espanya. Li desmenteixen ni més ni menys que l'OMS i la Comissió de Determinants de Salut de l'ONU: La salut, per definició, sempre és pública.
Per tots els arguments anteriors, i molts més, és important el 14 de novembre a tota la península, la gent s'aixequi contra les polítiques que atempten contra la nostra salut i les nostres condicions de treball i de vida.

Perquè ens roben la sanitat, ens roben la salut i ens roben el futur, és fonamental que diguem PROU!

PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA DEL BAIX VALLÈS

Mollet 12 novembre 2012