dimecres, 31 de maig del 2017

Canonades de fibrociment a la nostra ciutat




Comunicat de premsa:

Tenim coneixement que l'ajuntament de Mollet a través de l'empresa privada SOREA que gestiona l'aigua publica ha canviat part de les canonades de fibrociment a la nostra ciutat , segons la nostra informació encara queden alguns barris amb aquest material potencialment nociu per a la salut. 

Aquest mateix any La Comissió de Medi ambient del Congrés ha aprovat , amb el suport de tots els grups excepte el PP, substituir els 40.000 quilòmetres de canonades per a aigua potable fetes de fibrociment que encara queden a Espanya i que contenen amiant, un material considerat cancerígeno.

El fibrociment va ser un dels materials més usats a Espanya entre 1940 i finals del segle passat, especialment en tot el relacionat amb aïllaments, tant pel barat que era com per la seva flexibilitat.


Per tot això la plataforma de salut del Baix Vallés demanarà a l'ajuntament de Mollet i als altres ajuntaments d'aquesta zona, informació sobre l'estat d'aquestes canonades, i si tenen un pla per a la seva substitució.