divendres, 15 de juny del 2012

Campanya: “No vull pagar la taxa per recepta"




Després de la pica baralla entre el Govern central i la Generalitat sobre l’aplicació a Catalunya de la taxa farmacèutica d’un euro per recepta a partir del 23 de juny, a més a més de les retallades sanitàries a nivell estatal i de totes les que ja ha aplicat la Generalitat, avançant-se als esdeveniments, la cosa ha quedat que el Govern central no recorrerà de moment la decisió del Parlament de Catalunya sobre la taxa farmacèutica (Gobierno y Cataluña pactan la ‘no agresión sanitaria’ ). 

Davant l’imminència d’aquesta nova agressió, que representa un impost sobre la malaltia, recollim la proposta de campanya que ens ha enviat la secció sindical FSP-UGT primària ICS Camp de Tarragona i demanem la seva difusió.
.
Aquesta secció sindical, davant l’espoli constant que esta patint la part més feble de la població per part del Govern de la Generalitat, vol engegar la campanya
“NO VULL PAGAR LA TAXA PER RECEPTA”
Estem més que cansats, de que la mala gestió administrativa feta per part d’alguns polítics d’aquest país, en tinguem que pagar les conseqüències els ciutadans i ciutadanes.
Estem més que farts de retallades de prestacions socials, de drets i sous als treballadors de l’administració, de retallades en la llei de la dependència, en ensenyament, en sanitat, etc., i d’una reforma laboral que no va enlloc. I per si no ni hagués prou, que tinguem també que pagar la modificació en la prestació dels medicaments imposat pel Govern de Rajoy, i a més a més l’Euro per recepta imposat pel Govern d’en Mas.
El fet de prendre una medicació no es fa pas per gust, si no per necessitat, i per tant no es pot gravar amb impostos una cosa que es d’us imperatiu. Es més, si els responsables de la Sanitat d’aquest País, no haguessin malbaratat els diners de la mateixa, en qui sap que, (veure l’últim vídeo de Cafeambllet) i el Govern de la Generalitat hagués pres les mesures adients al respecte, ara no es veuria en la tessitura d’adoptar aquestes mesures.
Se’ns diu que hi ha usuaris que possiblement fan un mal us dels medicaments, pot ser, però també es ben cert, que hi ha moltes altres mesures per controlar la despesa farmacèutica, i aquestes no passen per gravar amb impostos els medicaments. Per tant senyors del Govern, deixin ja d’enganyar‐nos amb arguments que ni vostès mateixos es creuen.
Tenen al mercat molts altres articles que no son de primera necessitat i que poden gravar amb impostos, només es tracta de fer un estudi consensuat i fer servir les neurones de quan en quan, ja que al cap i a la fi, esel motiu pel qual els ha votat la ciutadania, i pel que cobren vostès cada mes.
Només es tracta de posar‐hi bona voluntat.
El poder el te el poble, els Governants només l’administren.