dimarts, 25 de desembre del 2018

Reduir drasticament les llistes d’espera és esencial per les persones Sr. Eduard Pujol.



 Vaig a recuperar aquestes “infames” declaracions del Eduard Pujol (Portaveu adjunt de JxCat). Dient que considera que “la sol·lució per a la crisis Sanitària a Catalunya és votar sobre el seu dret a la autodeterminació i que discutir sobre les llistes d’espera no és el “essencial””. 

Fent d’aquesta manera, referència a les movilitzacions que hi van haver a Catalunya a començaments d’aquest Mes de Desembre, en contra de les llistes d’espera i per una millora a la Sanitat Pública. Doncs, l’hi faré uns apunts breus al respecte:

Primer.- Més de 40 càrrecs Sanitaris es van apujar el sou durant les retallades. Al menys 42 gestors de la xarxa Sanitària Pública es van apujar el sou entre 2014 i 2016. Aquests anys van coincidir precisament, amb l’última época de les retallades que va executar el Govern de l’Artur Mas i que va deixar el Departament de Salut amb 1.500 Milions d’Euros menys del pressupost, les llistes d’espera disparades i fins a 2.400 Professionals menys.

Segon.- Sóm la comunitat amb més pacients en llistes d’espera. El temps mitjà per ser operat és de 132 dies, 39 per damunt de la mitjana Estatal, i el nombre de malalts que esperan Quiròfan TRIPLICA al de les Autonomíes com Madrid o València.

Tercer.- El pressupost Sanitari destinat a nivell bàsic assistencial a disminuit del 18,4% al 2010 al 16,9% actual. Mentres el personal Sanitari també ha anat perdent poder adquisitiu des de 2010.

Per últim, recordar-li al Sr. Eduard Pujol, que el passat 10 de Desembre a la nostra Població, Mollet, hi va haver una movilització nombrosa i transversal, ja que a aquesta li van donar suport i recolzament 25 entitats, entre associacions, Sindicats i Partits Polítics. 

Perquè la defensa de la Sanitat Pública de qualitat és una causa justa, en la que el conjunt de la ciutadania està unida per damunt de sensibilitats i idelogies. 

Així que mentre aquest senyor considera que no és “essencial” discutir sobre les llistes d’espera i “sacseja la Bandera”, a Catalunya la ciutadania pateix unes llistes d’espera que son simplement “immorals” (al igual que les seves declaracions). Les llistes d’espera “MATEN”

Jose Sanchez

Membre de la nostre plataforma