dijous, 25 de maig del 2017

ENFORTIN LA PRIMARIA


Professionals, entitats de caràcter social i plataformes en en defensa de la Sanitat publica de Catalunya aixi  com milers de signatures  , donen suport al  manifest per la Millora del sistema publico d'atenció primària.

La Plataforma en defensa de la salut i sanitat púbica del Baix ens hem adherit a aquest Manifest, ja que compartim plenament el seu contingut i les  sevas reivindicacions ,considerem una fita historica que els professionals sanitaris de la atencion primària s'hagin rebel·lat i dir ja n'hi ha prou davant tanta precarietat laboral i assistencial i ademes plantegin la lluita conjuntament amb els usuaris organitzats en plataformes i associacions per una sanitat publica i de qualitat.

Compartim que ara toca la reforma a fons de la atencion primària amb mes recursos, mes personal , mes decisions col·lectives i participatives de tota la comunitat sanitaria profesionals i usuaris.

Cal   accions conjuntes de protesta de la ciutadana i profesionals amb el supor de les institucions  mes properes com som els ajuntamenst forças politiques i sindicals
Fins ara  ja s'han adherit mes de 80  Areas Basicas de Salut entre elles algunes del area d'influència de l'hospital de Mollet com són Sta perpètua i la Llagosta, estem en conatacte amb mes ABS i colaborarem per que se adhieran mes, aixi com  decesnes  de entitats de tota mena i milers de persones a vivel  personal.
Totes a lluitar  juntes per conseguir les reivindicacions  que es plantegent en aquet  Mainfest com

Millorar el sistema sanitari: fer forta l’atenció primària. Molts anys després de la seva reforma, l'atenció primària segueix sent la germaneta pobra del sistema sanitari. Mai va assolir el desplegament de competències i la dotació pressupostària que la reforma demanava.

La  crisi iniciada el 2008, amb les retallades pressupostàries que els governs de CIU van aplicar a partir del 2010, han comportat un deteriorament progressiu  i una sobrecàrrega insuportable dels seus professionals. Hem vist com del 18% del pressupost de salut dedicat a l'atenció primària l'any 2010, hem passat al 14% l'any 2016.

Els ciutadans han vist com s'han tancat serveis, s’ha obviat la seva participació, s'ha prescindit de milers de professionals i ha augmentat de manera inadmissible l'espera per a ser visitats pels seus professionals de referència.

Això ha comportat la massificació i el trencament de la continuïtat i longitudinalitat de l'atenció, característiques que està demostrat de sobres que milloren la salut de les persones. Els professionals dels equips d'atenció primària (metgesses, infermeres, administratives i treballadores socials) fa temps que treballen al límit de les seves possibilitats.

Aquesta situació sostinguda ha arribat a afectar la salut, la motivació i la il·lusió professional.

A l'atenció primària el temps és la principal tecnologia que utilitzen els professionals, i la seva persona, l'instrument de treball. Sense temps i amb males condicions de treball la qualitat de l'atenció es deteriora, fent patir tant als pacients com als professionals.
Els responsables politics de la generalitat s'han atipat de fer declaracions buides sobre la importància de l'atenció primària que s'han contradit sistemàticament amb la progressiva disminució del pressupost i el menysteniment institucional dels professionals i la seva feina. 
A més, veiem l’estancament d’un model organitzatiu i assistencial que no aposta clarament per una atenció primària forta com a pilar del sistema sanitari.

EL PASSAT DIA 29 DE MAIG S´APROVA PER UNANIMITAT DE TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS AL PLE DE MOLLET UNA MOCIÓ DE RECOLZAMENT AL MANIFETS GRACIES..

Per una salut i Sanitat publica 100x100 publica i de quaitat sense exclusiibs  i amb recursos suficients.

Milagros Navarro membre de la plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès