divendres, 7 de juny del 2013

La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública demana explicacions a CatSalut



La Plataforma ha mantingut una reunió amb els responsables de CatSalut per demanar explicacions sobre el funcionament de la sanitat al territori.
[Img #15673]
El passat mes de maig la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès es va reunir amb la directora del CatSalut al Vallès Oriental i Maresme, Aurora Dueñas, i la responsable dels CAP’s del Vallès Oriental, Núria Prat. Durant la reunió la Plataforma va plantejar qüestions relatives als ambulatoris, l’hospital i el futur centre sociosanitari.

La Plataforma va criticar les “llargues llistes d’espera que, tal com expliquen alguns usuaris, van més enllà d’un any” i l’existència de “dues llistes diferenciades: pública i privada”. Segons la Plataforma, Dueñas “no tenia constància d’aquest fet”.

En referència al pressupost per l’any vinent, la directora i responsable de l’Atenció Primària al Vallès Oriental, Lluïsa González, explicava que “encara no hi ha números fets però es preveu una reducció entorn el 15%”. En aquest sentit, en referència al pressupost pels centres d’atenció primària, José Feria, membre de la Plataforma, animava a la ciutadania a “anar com a mínim una vegada al CAP ja que el pressupost es configura a partir de l’assistència i no pas del nombre d’usuaris”.

La Plataforma també ha demanat a la Fundació Sanitària Mollet que “no doni falses esperances als molletans” en referència al futur Centre Sociosanitari ja que Dueñas explicava que “encara no s’ha decidit l’obertura, tot i que es provable que sigui durant el 2014”.
RECULL DE PREMSA FONT MOLLET A MA