dissabte, 29 de setembre del 2012

L’avançament electoral desactiva la comissió d’investigació sobre els escàndols de la sanitat

L’avançament electoral desactiva la comissió d’investigació sobre els escàndols de la sanitat


Ruiz i Geli
Aquest matí la comissió d’investigació parlamentària sobre la gestió de la sanitat catalana per presumptes irregularitats ha aprovat per unanimitat les compareixences del conseller de Salut, Boi Ruiz, i la seva antecessora en el càrrec, Marina Geli. Ruiz, Geli, Crespo i Prat compareixeran per les irregularitats a Sanitat. Però a la tarda es desactiva la comissió. Exigim que el Parlament reobri la investigació el més aviat possible.
CiU i PSC havien pactat una llista de compareixences molt criticada per la resta de grups

L’avançament electoral anunciat aquesta tarda per Artur Mas desactivarà la comissió d’investigació sobre els escàndols de la sanitat catalana.
L’avançament electoral anunciat aquest dimarts a la tarda pel president de la Generalitat desactivarà la comissió d’investigació del Parlament sobre els escàndols de la sanitat catalana. La comissió havia aprovat aquest dimarts al matí la llista de compareixences, pactada per CiU i PSC i molt criticada per la resta de grups parlamentaris.
El pla de treball aprovat preveia que donessin explicacions davant de la comissió l’actual conseller, Boi Ruiz, l’exconsellera Marina Geli, el diputat de CiU i exalcalde de Lloret Xavier Crespo, l’expresident de l’Institut Català de la Salut i d’Innova Josep Prat, i el vicepresident del Consorci de Salut i Social i president del Grup Serhs, Ramon Bagó.
Ruiz i Prat
Prat està esquitxat pels suposats pagaments no justificats d’un hòlding d’empreses municipals de Reus, Innova. Crespo està sent investigat per suposats cobraments irregulars de la societat Centres Mèdics Selva Maresme, de la qual era gerent. Per la seva part, Bagó està sota sospita per l’adjudicació al Grup Serhs del servei de restauració de diversos hospitals del Consorci.
Ruiz i Crespo
Tots els partits de l’oposició, excepte el PSC, han denunciat l’existència d’una “sociovergència sanitària” que ha deixat fora altres “persones clau”, en paraules de Josep Vendrell, d’ICV. “CIU i PSC han pactat prèviament les votacions en aquesta comissió”, ha afegit Carme Vendrell, d’ERC, després que els dos grans partits votessin el mateix en totes les sol·licituds.
Ramón Bagó amb el president Mas
ICV i ERC ja s’havien mostrat partidaris, en els últims dies, que la comissió d’investigació es tornés a crear en la pròxima legislatura, en cas que es convoquessin eleccions anticipades. Organitzacions com la Plataforma Dempeus per la Salut Pública també demanen que el Parlament reobri la investigació en els propers mesos.
Font: ara.cat