divendres, 18 de febrer del 2011

AMB LA SALUT PUBLICA NO S’HI JUGA





AMB LA SALUT PUBLICA NO S’HI JUGA
El passat mes de juny es va inaugurar el llargament demandat nou Hospital de Mollet. Una instal·lació magnifica, la qual havia de comportar una millora substancial en l’assistència sanitària als seus usuaris. Almenys així ho creiem des del grup municipal d’ICV-EUiA.
Després de més de mig any de funcionament, veiem que això no està sent així. El creixement de les llistes d’espera, el col·lapse de les urgències i la manca de personal mèdic són només algunes de les deficiències estan patint els seus pacients. Precisament, durant aquest període hi ha hagut un canvi en el govern de la Generalitat amb l’arribada de CiU a l’executiu català. El nou conseller de sanitat, el Sr. Boi Ruiz, des del seu nomenament, està prenent unes mesures totalment contràries al bon funcionament de la sanitat pública: el retall de 850 milions d’euros respecte l’any anterior, la bonificació de les primes de les mútues de salut privades, la negativa a construir nous hospitals i, especialment, la seva intenció d’obrir les portes al copagament amb l’entrada de capital privat.
Queda clar que el Sr. Ruiz, anterior president de la patronal d’hospitals privats, no ho oblidem, sap molt bé quin es el model que vol seguir: privatitzar la sanitat, afavorir la iniciativa privada i precaritzar el sistema públic. Les mesures que ha anat prenent, així com les seves declaracions, deixen ben a la vista que el seu objectiu final es el de desmantellar l’actual sistema públic de salut.
Des d’ICV-EUiA creiem que s’ha d’invertir més en aquest dret bàsic que es la salut, per tal de rebaixar les llistes d’espera i d’oferir un servei digne a tota la ciutadania. Nosaltres apostem fermament per la sanitat pública i lluitarem per tal que la salut no esdevingui un negoci, que es el que l’actual govern de CiU voldria.
Per tot això, diem ben fort: No al copagament! Sí a una sanitat 100% pública!

Antonio López
Regidor d’ICV-EUiA i coordinador local d’EUiA Mollet.