diumenge, 31 de desembre del 2017

PROPUESTAS MUNICPALISTAS EN MATERIA DE SALUT

Recordem les nostres propostes municipalistes, poc sa fet 2015-2019.


PROPUESTAS MUNICPALISTAS EN MATERIA DE SALUT DE LA  PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PUBLICA DEL BAIX VALLES PARA LAS ELECCIONES 2015 .
DEFENSEM UNA SANITAT PUBLICA 100 X 100
Els municipis són llocs de convivència i on es desenvolupen les activitats que condicionen la nostra vida i el nostre estat de salut: econòmiques, socials, culturals, educatives,  són llocs idonis per desenvolupar i posar en marxa actuacions en les polítiques públiques per millorar el nivell de salut i de vida en les nostres ciutadanes i ciutadans:
 A par del Desenvolupament  de les competències municipals en matèria de sanitat, consum i salut mediambiental i altres comeses que estableix la llei general de sanitat per als municipis com.
- Control de la qualitat de les aigües de consum
- Vigilància i control d'aigües residuals
- Control de la contaminació atmosfèrica
- Vigilància de nivell de sorolls i vibracions
- Control de la higiene en llocs públics de restauració, comerç minorista, mercats, hotels, escoles, zones d'oci i esbarjo etcètera
- Salubritat i habitabilitat dels habitatges centres públics I EMPRESES
- Control higiènic de la distribució i subministrament d'aliments begudes i altres articles de consum humà
- Control de l'eliminació de residus urbans i industrials
- Desenvolupament d'activitats i programes de promoció de la salut: hàbits saludables en matèria d'alimentació, educació sexual, activitat física beneficiosa per a la salut
Al Baix Valles defensem un model sanitari per a Catalunya 100 x100 públic de qualitat i universal sense exclusions i sense Re-pagaments
LES NOSTRES PROPOSTES:
1r proposta de Canvi de Model de la plataforma pel dret a la salut de Catalunya i el Baix Vallès public i universal,  sensa retallades i recuperació de els serveis perduts i reversió de las privatizacions.
2n que les entitats d'usuaris puguin participar en els òrgans de gestió de la FSM i altres institucions sanitàries.
3r col·laborarem i ens implicarem amb els moviments socials en la lluita per aconseguir les urgències 24 als caps així com la recuperació d'especialistes.
4t Impulsarem l'elaboració d'un pla estratègic de salut 2015-2019 amb l'objectiu de millorar l'assistència en matèria de salut i planificar i executar  les mesures elaborades.
5è col·laborarem amb els usuaris i exigirem rebaixar les llistes d'espera a l'hospital de Mollet fins a nivells raonables.
6è Ens comprometem a exigir transparència, participació  i comunicació de tots els estaments que gestionen els centres sanitaris siguin públics o concertats, llistes d'espera, pressupostos i contractes empreses concessionàries.
7è Farem dels consells  municipals  de salut i benestar social una eina de diàleg permanent amb la comunitat sanitària, elaboració i codecisió dels pressupostos municipals  en matèria de salut.
8è impulsarem la construcció del 3er Ambulatori a Molet i un dispesari a Martorelles
9è Impulsarem i exigirem servei d'urgències 24 salut mental Y  habilitar una zona al hospital a Mollet  para estàncies  para malats  mentals.
10è Exigirem que la programació de visites entre la primària i l'hospital és pugui fer des dels ambulatoris.
11è Promourem i farem polítiques intersectorial orientades a aconseguir entorns sans i segurs ( al domicili, al barri, a l’escola, als carrers als llocs d’oci...) controlant i reduint en la mesura que sigui possible els factors de risc derivats de la contaminació del medi, dels aliments, de l’aigua i del sol. Establir un Pla integral de Salut Preventiva i un Pla de Salut Pública.

12è Impulsarem programes per a la prevenció de les drogodependències, anorèxies i bulímies, i donarem suport a aquelles persones i col·lectius que pateixen malalties
degeneratives.

13è Impulsarem la creació residències i programes de suport per a les persones amb malalties degeneratives.

14è  Apostem perquè el Consell de Salut ha d’reunirse com a mínim TRES  cops a l’any,minimo i a mes  s’informarà i debatirá  al Ple municipal una vegada al any del estat de la sanitat a la población  amb la participación de les entitats relacionades amb la salut.

15è Vetllarem per la qualitat dietètica i la seguretat dels aliments.