dimarts, 14 de març del 2017

La Marea Blanca de Catalunya s’oposa frontalment a l’esborrany d´avantprojecte de la llei de gestió en l’assistència sanitària de Catalunya.


L’objectiu d’aquesta llei és regular les relacions de la sanitat privada a la xarxa pública i desfer la cartera de serveis perquè no hagin de fer-se concursos públics i adjudicar-los directament amb les conseqüències de major opacitat i falta de transparència.
Rebutgem el concepte ´´d’economia social´´ ja que darrere d’aquesta denominació s’amaga el veritable objectiu emmascarar l’entrada de l’activitat privada als centres públics.
La Marea Blanca de Catalunya es va manifestar el passat dia 6 de març davant CATSALUT a la mateixa hora de la reunió del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut , on prop d’un centenar d’activistes van mostrar la seva total oposició davant una llei que ve a reforçar l’activitat privada als centres de la xarxa pública. Discrepem del discurs de la Conselleria atès que suposa la pervivència del model sanitari actual i la renúncia a construïr un veritable servei nacional de salut cent per cent públic.
Davant l’atac frontal que significa aquesta llei a la sanitat pública per seguir mercantilizant i privatitzant encara més, la Marea Blanca de Catalunya pendrá totes les mesures de pressió al seu abast per aturar  aquesta llei, i per a això convocará mobilitzacions ciutadanes d’usuaris i personal sanitari.
Al mateix temps demanarem reunions a les forces polítiques parlamentáries i als sindicats CCOO i UGT per separat per explicar-los la nostra oposició i la possible col·laboració, en la defensa d’una salut i sanitat publica, universal , de qualitat i de gestió pública 100×100.