diumenge, 14 de desembre del 2014

La sanitat publica no es ven es defensa.Acte a Santa Perpetua




Acte a Sta. Perpètua de Mogoda 11 desembre 2014
La  sanitat publica no es ven es defensa.
intervenció; d'Antonio López en nom de la plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix valls.
Moltes gràcies per haver-nos convidat a participar i agrair a la F.AAVV de Sta. Perpètua per haver organitzat aquest acte en defensa de la sanitat pública, al costat de persones i entitats tan rellevants com Toni Barbará de DEMPEUS PER LA SALUT PUBLICA I Albano Dante de la REVISTA CAFÈ AMB LLET.
breu història:
La plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix valls, neix fa uns 15 anys en la lluita per la construcció d'un nou hospital públic a la zona de Mollet se'ns havia quedat antic, petit, per donar un servei de més qualitat, a els usuaris de la sanitat pública, en aquell moment per l'any 2000 es debatia si era millor remodelar l'antic hospital o era millor fer un de nou postura que reclamava la ciutadania i que finalment vam aconseguir.
Qui participem en la plataforma;
Entitats, sindicats, formacions polítiques d'esquerra, aavv, personal sanitari i col·lectius així com persones a títol individual, el nostre objectiu era i és la defensa d'una sanitat pública 100% equitativa, universal i gratuïta al fus ja que no és gratuïta perquè la paguem amb els nostres impostos i amb re-pagaments. la nostra plataforma és apartidista, plural, però no apolítica.
Que gestiona la fundació sanitària;
tres residències públiques, la salut mental, centre de rehabilitació amb Fisiogestión una gran empresa del Sr. Padrosa cap de CAT salut que ja porta anys en l'ull de l'huracà de la corrupció i amiguisme del govern d'Artur Mas i l'hospital sociosanitari a les dependències de l'antic hospital remodelat tots aquests serveis contractats a CAT salut i gestionats de forma privada.

Funcionament hospital;
L'hospital de Mollet és d'un nivell inferior que el de Granollers és a dir que no té capacitat per fer alguns serveis més complexos.
tenim un magnífic hotel de cinc estrelles amb bones vistes i magnífics professionals 700, però el seu servei deixa molt a desitjar, llistes d'espera d'especialistes i intervencions quirúrgiques intolerables,, urgències massificades els boxes plens i llits tancats etc.
el servei d'atenció a l'usuari és molt millorable, se sospita que tenen preferència els malalts que provenen de la mútua propietat de la fundació, hi ha presumptes irregularitats que ja hem provat i altres que estem investigant, els treballadors / es se'ls rebaixat el sou i tenen més feina perquè s'han incorporat, les poblacions de Caldes i Sant Feliu de Codines sense augmentar la plantilla.
la nostra plataforma té obert una línia de queixes i suggeriments, en què alguns usuaris han manifestat els seus casos, molt poques és veritat però algunes d'elles molt greus, els usuaris de la sanitat pública tenim uns drets que no sempre fem servir com són les reclamacions o queixes oficials, l'hospital té un consell de participació consultiu on participem un òrgan que és més de propaganda que de gestió i transparència de fet hem demanat els comptes i se'ns ha negat, tenim reunions periòdiques amb la direcció de l'hospital on exposem les queixes dels usuaris i les deficiències en general, la veritat és que de vegades ens fan cas i altres no.
El que sembla que millor funciona és quan una persona és ingressada per una intervenció quirúrgica aquestes estades la veritat és que els treballadors / es s'ho curren molt en general tot i l'augment de malalts per infermera / o. jo mateix estat ingressat i el seu servei és bo. els felicito per la seva bona feina.
les seves instal·lacions i vistes són immillorables, s'han fet esforços per millorar l'atenció a l'usuari, i programar les visites al més aviat possible si aconseguir encara satisfactòriament.

Ambulatoris:
l'atenció ambulatòria són gestionats per ICS però pateixen del mateix, retallades, manca de personal, buit d'especialistes que han trasllat a l'hospital, una vella reivindicació de la plataforma és que els caps. tinguin urgències 24 h no ha estat possible encara hi ha molts interessos en joc, com la lluita de Caldes en lluita, sinó que en alguns casos com a la vostra ciutat els van reduir, un altre dels temes que estem treballant són la programació de les visites des els ambulatoris per als especialistes de l'hospital, s'ha avançat poc.


  finalment la nostra plataforma va celebrar el passat dia 3 de desembre una assemblea oberta on presentem el balanç de gestió 2014 i un pla de treball, per al 2015, vam aprovar seguir lluitant contra les retallades, la corrupció i passar de la protesta a la proposta com és la alternativa al model actual de sanitat, que ha elaborat la plataforma pel Dret a la salut de la qual formem part volem que els moviments socials i els ajuntaments la facin seva presentant mocions i accions de suport per una sanitat pública i de gestió publica 100% salut. moltes gràcies per convidar-nos.