dissabte, 2 de novembre del 2013

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès saluda l'inici de l'activitat del nou centre sociosanitari a Mollet en els pròxims dies.

 
La plataforma vol recordar que hem estat una dels entitats que sempre hem donat suport i reivindicat aquest nou servei per a la nostra zona territorial del Baix Vallès ubicat a Mollet del Vallès.
El nou hospital sociosanitari tindrà una especialització més concreta per a pacients d'aguts, pal·liatius, i altres patologies. Es traslladen 40 llits de l’Hospital de Mollet, i CATSALUT n’ha contractat 30 més. Nosaltres creiem necessari i demanem una unitat d’ingrés psiquiàtric, com existeix a la Fundació Hospital de Granollers, que permeti la proximitat als pacients i familiars de la zona del Baix Vallès. Continuem defensant que aquest centre ha de ser exclusivament per a usuaris de la sanitat pública sense cap discriminació.
En el passat consell de participació de l'Hospital de Mollet del dia 25 d'octubre, la direcció va informar, entre d’altres qüestions, del cost de la rehabilitació de l'edifici del carrer Sant Llorenç que ha ascendit a 6 milions d' euros, més 500.000 euros per a la realització de la reurbanització dels carrers adjacents pressupostat per a l'Ajuntament de Mollet, l`hospital sociosanitari és posarà en funcionament en els pròxims dies.
A la nostra plataforma li hauria agradat que aquest nou hospital, privat concertat, fos públic i de gestió publica però els acords entre l'Ajuntament de Mollet , la Fundació Sanitària de Mollet (privada) i la Generalitat de Catalunya ho han fet impossible . Ells defensen un sistema mixt públic- privat.
Des de la nostra Plataforma demanem que en el cas probable, que finalment els veïns de Caldes tinguin com hospital de referència l'Hospital de Mollet, es doti dels suficients recursos al centre per tal d’atendre a aquesta població, i que això no suposi un empitjorament de les condicions del servei prou afectat per les retallades. Volem també que s’aprofiti la planta alliberada pel trasllat de llits al nou Sociosanitari per a millorar i ampliar els serveis als usuaris.
Nosaltres seguirem defensant que la sanitat ha de ser de caràcter públic, universal i de gestió pública 100 x 100.

PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PUBLICA DEL BAIX VALLES