diumenge, 18 de març del 2012

MES DE 600 PERSONES PARTICIPAN CONTRA LES RETALLADES I LA REFORMA LABORAL A MOLLET

Prop de mig miler de persones s'ha manifestat aquesta tarda de divendres en contra de les retallades de serveis públics de la Generalitat de Catalunya que està patint el Baix Vallès. La mobilització ha estat convocada per la recent constituïda coordinadora de plataformes en defensa dels serveis públics 'La Resistència' i la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès. A ella s'hi han afegit sindicats com CCOO i UGT i representants de partits polítics com ERC, ICV-EUiA, Solidaritat Catalana de Mollet i IxM.


La marxa ha anat des de la plaça Prat de la Riba fins l'Ajuntament de la ciutat on s'ha llegit el manifest de les entitats convocants. Els manifestants han atravessat l'avinguda Llibertat amb lemes contra les retallades i el copagament en sanitat.

El coordinador de 'La Resistència', Lalo Plata, ha posat d'exemple les retallades a l'Hospital de Mollet i el quart institut de la ciutat per explicar que Mollet és el quart municipi amb més població de la comarca i el 24è en nombre de serveis.

Pel que fa a la recent taxa del medicament aprovada pel Parlament Plata l'ha definit com "un requetepagament, ja que haurem de pagar dues vegades el mateix i amb això es penalitza al malalt". Plata també ha parlat de l'impost de transmissió: "Només afecta a la gent més pobre. Els rics defensen el seu patrimoni i nosaltres, el que és de tots".


Un dels representants de la junta de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, Jordi Bayó, ha titllat d'aberració la taxa del medicament: "És posar un impost sobre la malaltia, però lluitarem per treure'l.
FUENTE MOLLET A MA