divendres, 30 de març del 2012

Es presenta a Mollet l'acció ciutadana que pretén portar als tribunals al conseller de Sanitat i al President de la Generalitat de Catalunya.


La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública  del Baix Vallès va organitzar el passat dimecres 28 de març al Centre Cultural la Marineta de Mollet, l’acte de presentació de la Iniciativa Penal Popular (IPP), que  pretén exigir responsabilitats penals als responsables polítics per les retallades que  s'estan portant a terme al sistema sanitari públic català.
Per tal de presentar la IPP, l’acte va comptar amb la presència del secretari de DEMPEUS per la Salut  Pública,  Toni Barbarà, el qual  va exposar amb  tota sèrie de detalls en que consisteix aquesta IPP. Precisament, Dempeus ha estat la principal impulsora de la IPP, juntament amb  un  ampli  front ciutadà  que   compta amb  assemblees a  més de vint poblacions catalanes, entre  les que  es troba la  Plataforma per la  Sanitat, a  més del suport dels sindicats majoritaris, associacions i federacions de veïns, moviments com els del 15-M i d'Indignats, entre d'altres...

El Sr. Barbarà va qualificar la IPP com  a  “la resposta ciutadana necessària  per  a poder articular de  manera  ferma, la defensa del  sistema sanitari  públic  que  tants anys  ens  va costar aconseguir   i que,  tant el  conseller  de  Salut,  com  el  President de  la  Generalitat actuals, es volen carregar per afavorir determinats sectors privats”. A més, - va afegir- que “aquells qui van ser legitimats a les urnes el passat 20 de novembre, no els legitima en cap cas,  per  a carregar-se  un  model  que  ha  estat envejat i motiu d'orgull  a arreu,  pel  seu funcionament i eficiència i que tot just ara, tothom es pregunta perquè s'està desmuntant”.
Barbarà va alertar que  el que  s'està fent des del Govern de la Generalitat de Catalunya en matèria de salut és “una acció de mercadeig dels nostres drets i la nostra salut  i que l'actual model  que fins ara teníem es debat entre la vida i la mort però que de tots depèn que el podem recuperar”, i per això va aprofitar per a fer una  petició a tota la ciutadania per a que  es mobilitzi  i denunciï  les situacions  que  es derivin de les greus  retallades, sense tenir cap por  i emplaçar a presentar reclamacions per les greus irregularitats que s'estan detectant a  arreu del país  i així  “aconseguir  intimidar i tenir als  responsables d'aquesta situació contra les cordes de la legitima defensa i advertir-los que a la ciutadania no se l'enganya”. Per últim, el secretari de Dempeus va voler destacar que  les víctimes de la  greu situació  que   viu  la  sanitat pública  catalana  és la  societat  en general i  els professionals que  cada  dia lluiten per a mantenir un servei de qualitat per a cobrir  les necessitats bàsiques.