dijous, 13 d’octubre de 2016

Saludem el projecte de llei que ha aprovat la generalitat de Catalunya que recupera l'accés universal a l'assistència sanitària a tots / es els residents a Catalunya.COMUNICAT DE PREMSA:

Saludem el projecte de llei que ha aprovat la generalitat de Catalunya que recupera l'accés universal a l'assistència sanitària a tots / es els residents a Catalunya.

La llei sanitària que exclou a diferents col·lectius de l'atenció sanitària universal APROVADA pel partit popular i que a catalunya es concretava en col·lectius exclosos.
1 - Persones sense document acreditatiu de la seva identitat: passaport, NIE, DNI ...
2 - Persones sense permís de residència que no estiguin empadronades o que tinguin menys
de 3 mesos de padró.
3 - Persones sense permís de residència, empadronades a Catalunya, que tinguin uns ingressos mensuals superiors a la Renda d'Inserció Mínima.
La nostra plataforma sempre es va oposar a una tal discriminació i hem lluitat per canviar aquesta situació.
Ara el departament de salut de la Generalitat ens anuncia que es modifica aquests criteris amb l'aprovació d'un projecte de llei ja que ningú haurà d'esperar tres mesos empadronades per accedir a l'atenció primària i especialitzada.
Celebrem aquesta decisió i animem a CATSALLUT a seguir per aquesta via per revertir les retallades realitzades pels governs de CiU i PP.
Així mateix des de la plataforma i Marea Blanca estarem atents com es va aplicant aquesta llei per aconseguir la universalitat sense cap tipus de restriccions.

comunicació:. Antonio Lopez Portaveu