dissabte, 20 d’abril del 2013

Un llibre imprescindible de @_cafeambllet: Artur Mas: On Són Els Meus Diners?



Portada del llibre
El 23 d’octubre de 2012 els editors de la revista cafèambllet van ser condemnats a pagar un multa de 10.000€ per haver “danyat l’honor” deJosep Maria Via, un assessor del president Artur Mas. La sentència concloïa que el vídeo sobre l’opacitat al sistema sanitari fet per cafèambllet -titulat “El major robatori de la història de Catalunya”- lesionava el “dret a l’honor” de l’assessor de Mas.
La condemna va posar la revista i els seus dos editors –la Marta i l’Albano- prop del tancament i la ruïna econòmica. Quan al veredicte es va fer públic milers de persones arreu del món van reaccionar i es van oferir a ajudar a pagar la multa per evitar el tancament de la revista. Però la Marta i l’Albano tenien uns altres plans:
“Fer una col·lecta per pagar la multa és un acte de defensa quan el que cal és passar a l’atac”
Així, van proposar una col·lecta , no per pagar la multa, sinó per tenir els diners necessaris per editar un llibre on s’expliqués amb tot detall l’escandalós i opac funcionament del sistema sanitari. En només 12 hores centenars de persones van finançar el llibre.
Sis mesos després de la condemna, el llibre està acabat. El teniu a les mans. Sis mesos més tard, la major part de les persones que es citaven al vídeo estan imputades i sent investigades per la justícia. A la sortida del judici ho van deixar clar:
“Ens poden posar les multes que vulguin, però no callarem. Per cada vídeo que ens facin retirar, en penjarem deu. Explicarem a tothom i amb tots els mitjans al nostre abast tot el que hem descobert”
Aquest llibre respón a aquesta convicció. Si el vídeo de 20 minuts que la Marta i l’Albano van penjar a Youtube no va agradar gens als responsables sanitaris, les 352 planes d’aquest llibre els faran patir. I el millor de tot: els seus lectors gaudiran moltíssim.
Podeu llegir els comentaris d’Àngels Martínez, que ha prologat el llibre junt amb Teresa Forcades,  al seu bloc: Un libro indispensable de @_cafeambllet : #Onsonelsmeusdiners. I us animem a comprar el llibre, paga la pena! Tant pel llibre en sí, com l’ús que en faran dels diners de les vendes.