dissabte, 9 de març del 2013

COMUNICAT DE PREMSA: Acords de l`assemblea de la Plataforma

 

El passat 27 de Febrer es va celebrar l'assemblea ordinària de la plataforma al centre civic de Can Pantiquet, on va quedar petita la sala superior amb l'assisténcia de diferents col·lectius i persones menbres la plataforma que donen soport; com membres dels sindicats CCOO, UGT, CATAC, associacions de veïns, membres de partits polítics com ICV, EUIA, CUP / IxM, ERC, PSC i diversos ciutadans. De les diferents pobles del Baix Valles
Després de valorar positivament el treball realitzat pel grup coordinador hi va haver un torn de paraulas on diferents persones van donar informacions respecte com està afectant les retallades a la nostra zona.
La reducció de personal als CAP's, on se sap que com a mínim s'han perdut dues persones d'infermeria, i la retirada del servei de ambulància no urgent, en alguns casos, a fet aumentar el descontentament a la població.
També el suroll a les plantes i la manca d'higene, en algunes ocasions, a l'hospital fa agreujar la intranquilitat de la gent.
Els assistents van expresar la seva preocupació pel fet que la FundacióPrivada de Mollet hagi asumit noves concessions, com son el futur centre sociosanitari, les noves residències a diferents poblacions i un llarg etc. I per tant es continuï amb la política de privatitzar, que esta aplicant el govern de CiU.
Les anteriors inquietuds es podran expossar aquesta setmana davant la direcció de l'hospital, dins d'una reunió que la mateixa direcció a sol·licitat amb aquesta plataforma.
Un altre tema que es van exposar van ser la corrupció a tots els nivells i en particular el que afecta la sanitat, per aquest motiu la plataforma té previst realitzar un acte públic el proper mes d'abril amb el titol EL NEGOCI I LA GESTIÓ EN LA SANITAT CATALANA.
Tambè i en aquesta linea, van sorgir varies propostes dactuacions properes, com son la preparació de mobilitzacions e informacions per les persones de Mollet i voltants, reunions amb els treballadors del hospital per intercanviar impressions i parlar de com veuen ells que afecta a la sanitat els ajustos, vehicular el descontentament en una mobilització general mes enlla de la nostre comarca, reprendre la recollida de signatures contra les retallades i elaborar una fulla per recollir les queixas dels usuais perquè son ells qui tenen la força per canviar les injustícies.
Novament es va reafirmar el compromís per el qual es va crear la plataforma, una sanitat 100x100 pública i de qualitat.
Finalment l'assemblea va triar un nou grup coordinador per incorporar els grups i entitats participants a la plataforma, que portaran a terme les diferents propostes que van sorgir al debat.
Grup coordinador de la Plataforma en defensa de la Sanitat Publica del Baix Valles
Mollet del Valles 9 de Maç 2013