dilluns, 25 de juny del 2012

Diferents incidències al sistema informàtic que impedeixen la dispensació de medicaments.

Des d'aquest dissabte la implantació de l'euro per recepta és un fet. Les farmàcies catalanes han dispensat 150.400 receptes, de les quals 131.000 havien de fer efectiva la nova taxa, segons ha explicat avui el conseller de Salut, Boi Ruiz, al programa 'Els matins' de TV3. Una xifra inferior a la d'un cap de setmana habitual, a causa de l'increment de vendes registrat en la setmana anterior a l'entrada en vigor de l'euro per recepta.

El departament només ha comptabilitzat tres persones que s'hagin negat a pagar l'euro que els demanaven els farmacèutics, en aquest primer cap de setmana que s'ha desenvolupat en general "sense incidències destacables", segons el conseller. El telèfon d'atenció Sanitat Respon ha rebut 270 trucades en aquests dos dies.
Tot i imposar aquesta taxa que va clarament en contra dels drets bàsics, respecte al copagament aprovat també per part de l'Estat espanyol, el Govern de la Generalitat també ha decidit tenir "tota la voluntat" que es comenci a aplicar a Catalunya a partir del proper 1 de juliol. Per la seva banda,  La federació empresarial de farmàcies FEFAC ha urgit avui la paralització de la recaptació de la taxa de l'euro per recepta, almenys "fins que el sistema estigui preparat", després de detectar incidències que han impedit o dificultat la dispensació de medicaments.

Segons informa el diari Ara en la seva edició digital,  la FEFAC urgeix la "que es mantingui en període de proves fins que no se solucionin els problemes". Segons la patronal, es donen casos que un mateix pacient ha de pagar l'euro per a algunes receptes i per a altres no, independentment de si el medicament té un preu inferior al límit d'1,67 euros -a partir del qual es comença a pagar el tribut- o si s'ha arribat al màxim per a aquest any de 36 euros -61 euros en un any complet-.

La FEFAC realitza aquests dies enquestes a les oficines de farmàcia per seguir el procés d'implantació de l'euro per recepta, que han de pagar tots els catalans per cada medicament dispensat amb recepta, excepte uns 127.000 exempts per tenir rendes baixes.